Zadivila svijet: Amerikanka Simone Biles prva u historiji izvela triple-double

Radiosarajevo.ba
Zadivila svijet: Amerikanka Simone Biles prva u historiji izvela triple-double
Youtube/Screenshot / Amerikanka Simone Biles

Najbolja gimnastičarka svih vremena Simone Biles (22) u nedjelju navečer je ispisala historiju. Postala je prva gimnastičarka koja je uspješno izvela trostruko izvijanje i dvostruki okret, odnosno 'triple-double'.

Nevjerovatan potez izvela je na kraju svoje impresivne rutine gdje je osvojila svoj šesti naslov prvakinje Sjedinjenih Američkih Država, te ujedno postala i prva gimnastičarka nakon gotovo 70 godina s toliko naslova.

Najimpresivnije od svega je što joj taj potez nije značio apsolutno ništa za potvrdu naslova jer je imala uvjerljivu prednost ispred konkurencije. Simone je jednostavno željela testirati svoje granice i mogućnosti.

Amerikanka u svom vlasništvu drži četiri olimpijska i 14 svjetskih zlata i prava je sportska heroina. Pogotovo ako znamo šta je sve pretrpjela u životu.

Kada je imala šest godina posvojili su ju i odgojili djed i baka jer mama joj je bila alkoholičarka i ovisnica o drogama. Ostavila je iza sebe i traume seksualnog zlostavljanja ljekara američke reprezentacije Larryja Nassara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije