Bivši šef Ferrarija o Schumacheru: Pustimo Michaela da živi život u miru

Radiosarajevo.ba
Bivši šef Ferrarija o Schumacheru: Pustimo Michaela da živi život u miru
Foto: EPA - EFE / Michael Schumacher
Prije nepunih pet godina Michael Schumacher teško se povrijedio na skijanju u Francuskoj.

Zbog po život opasnih povreda glave liječnici su ga prebacili u induciranu komu.

Nakon niza operacije i devet mjeseci pokušaja oporavka pušten je iz bolnice u Grenobleu. Otada se malo toga zna o njegovom zdravstvenom stanju. Znakova napretka, na žalost, nema.

Uz porodicu jedan od rijetkih koji ima više informacija je nekadašnji šef Ferrarija u Formuli 1 te sada predsjednik Svjetske automobilističke federacije (FIA) Jean Todt. Francuz ga često posjećuje. 

"Okružen je porodicom i osjećam se počašćeno što ga mogu često posjećivati, ali njegovo zdravlje je privatna stvar porodice. Mislim da je vrijeme da pustimo Michaela da živi život u miru", rekao je Todt za argentinski list La Nacion.

"Ali poboljšava li se njegovo zdravlje?", nastavio je novinar. - "Ponavljam, vrijeme je da ostavimo Michaela kako bi nastavio živjeti u miru", istaknuo je šef FIA-e, nekoć Schumacherov trkaći direktor.

Todt je otkrio i da motorsport neće postati olimpijski sport, što se ponovo počelo spekulirati nakon što je FIA potpisala ugovor o saradnji s Međunarodnim olimpijskim odborom.

Na pitanje o Bernieju Ecclestoneu, koji je i s 87 godina i dalje aktivan, rekao je da bi i on volio u tim godinama biti takav.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije