Ne želi se sramotiti: Bolt najavio oproštaj

Fena
Ne želi se sramotiti: Bolt najavio oproštaj
/ Fena
Jamajčanin Usain Bolt (30), najbrži čovjek na svijetu, najavio je kako odlazi u mirovinu nakon Svjetskog prvenstva koje će se u augustu iduće godine održati u Londonu.

"Znam kada je vrijeme za oproštaj, ne želim se sramotiti," kazao je vlasnik devet zlatnih olimpijskih medalja u razgovoru za britanski Sky Sports.

"Kada ne bi morao ovako naporno trenirati, mogao bi hodati beskrajno. Što ste stariji morate podnositi veću žrtvu i morate biti discipliniraniji. Iskreno, mislim da više nemam tu disciplinu. Vrijedno sam radio kako bi došao ovdje gdje sam sada. Svjetsko prvenstvo iduće godine bit će moj posljednji nastup," dodao je Bolt.

Bolt je osvojio po tri zlata (na 100, 200 i 4x100m) na olimpijskim igrama u Pekingu (2008), Londonu (2012) i Rio de Janeiru (2016). Vlasnik je svjetskog rekorda na 100 (9,58) i na 200 metara (19,19), a ima i 11 zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava.

"Znam da za dvije godine neću biti najbrži na svijetu i Olimpijske igre u Rio de Janeiru bile su moje posljednje. Nema šanse da nastupim u Tokiju," poručio je Bolt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije