Najveći izazov Michaela Phelpsa: Amerikanac će plivati protiv morskog psa

Radiosarajevo.ba
Najveći izazov Michaela Phelpsa: Amerikanac će plivati protiv morskog psa
EPA / Michael Phelps
Legendarni američki plivač u utrci života.

Najbolji plivač svijeta i sasvim sigurno najveći Olimpijac svih vremena Michael Phelps odavno je prevazišao sport kojim se bavi. 

Phelps je u karijeri osvojio nevjerovatnih 28 olimpijskih medalja od čega 23 u zlatnom odličju što jasno pokazuje njegovu nadmoć i dominaciju nad ostalim plivačima. 

Imajući sve to u vidu, teško je motivisati 31-godišnjeg Phelpsa da se vrati iz penzije i nastavi baviti onim što najbolje radi, ali to je pošlo za rukom Discovery Channelu koji je Amerikancu ponudio da se okuša u utrci protiv morskog psa.

Kako piše Sport1Discovery želi što kvalitetnije promovisati svoj serijal o životinjama i teško da su mogli naći bolji način za to. Morski psi  mogu plivati brzinom i do 55 kilometara na sat,  dok im je uobičajena lovna brzina oko 40 km/h. 

To znači da će se Phelps suočiti sa najtežim izazovom karijere koji je shvatio izuzetno ozbiljno i već počeo skautirati protivnika. 

 

Objavu dijeli Michael Phelps (@m_phelps00)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije