Na Ilidži se za vikend igra veliki regionalni odbojkaški turnir Bosna Open 2020

Radiosarajevo.ba
Na Ilidži se za vikend igra veliki regionalni odbojkaški turnir Bosna Open 2020
Foto: A. Sikira/Radiosarajevo.ba / Konferencija za medije

U prostorijama Sportskog društva Bosna održana je konferencija za medije povodom početka Regionalnog odbojkaškog turnira Bosna Open - Sarajevo 2020 za djevojke (godište 2002. i mlađe), u organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba Bosna iz Sarajeva.

Regionalni odbojkaški turnir Bosna Open – Sarajevo 2020 će se održati u subotu i nedjelju, 25. i 26. januara u dvorani Hotela Hollywood na Ilidži.

Na turniru će učestvovati šest ekipa: Novi Grad Sarajevo, Bosna Sarajevo, Slavija Istočno Sarajevo, Inova Banja Luka, Sterija/Lucky Star (Beograd) i Morača (Podgorica)

Jedan od ciljeva turnira je povezivanje mladih sportista i sportistikinja iz regije, a turnir se održava uz podršku Austrijske ambasade u Sarajevu.

„Austrijska ambasada je odlučila podržati ovaj turnir iz više razloga, Jedan od glavnih razloga je što se radi o ženskom sportskom klubu i što će ovaj događaj doprinijeti razvoju ženskog klupskog sporta. Drugi razlog je što su u ovaj turnir uključene mlade ekipe iz regije, i što će mladi, bez obzira na to da li su iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Srbije ili Crne Gore, moči da se druže.

Nadam se da će ovaj turnir postati tradicija i da će potaknuti mlade odbojkašice da još više treniraju i trude se. Pozivam i građane da podrže ovaj događaj i prisustvuju na utakmicama u hotelu Hollywood i time podrže mlade odbojkašice“, kazala je ambasadorica Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann.

Na konferenciji je govorio i Edin Bucalović, predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba Bosna, koji je također pozvao sve građane da podrže turnir i gostima iz Srbije i Crne Gore poželio dobrodošlicu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije