Uspjeh / MMA borac Erko Jun: Gdje bosanska šaka udara, tu trava ne raste

20. 05. 2019. u 11:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Bosanskohercegovački MMA i fitness model borac Ermin Junuzović alias Erko Jun sinoć je ostvario treću pobjedu u isto toliko borbi.

Dvadesetosmogodišnjem Junuzoviću na događaju KSW 49 u Gdanjsku u Poljskoj bilo je dovoljno 38 sekundi da nokautira tri godine starijeg teškaša Akopa Szostaka.

Erko je kao favorit ušao u meč i ekspresno je završio borbu.

Bosanskohercegovački borac je pogodio desnim krošeom Szostaka, a ovaj je brzo pao. Dok je ležao, Erko ga je udario još nekoliko puta.

Pobjeda  je ocijenjena kao najvećom do sada za Erku Juna koji iz meča u meč pokazuje napredak i sigurno da ga u budućnosti očekuju još zbiljniji protivnici.

"Ispunio sam obećanje da meč neće trajati duže od dvije runde. Kad nešto kažem, ne lažem. Borba je bila kratka, nisam se ni previše znojio. Slijedi opuštanje i odmor, vidjet ću ko mi je sljedeći protivnik. Mislim da ste uživali gledajući me kako se borim. Ne mogu govoriti o svom ugovoru, ali ćete me uskoro vidjeti u oktagonu. Moja desna ruka je opasna. Ljudi su sumnjali u mene jer dolazim iz fitnessa, ali ja treniram MMA na visokom nivou. Vidjeli ste kako se krećem, kako kontrolišem protivnika i udaram kako bih završio borbu. To je zbog treninga s ljudima s visokog nivoa. Dokazao sam da sam pravi borac. Gdje bosanska šaka udara tu trava više ne raste", rekao je dodavši:

"Sinoć je bila odlična noć za UFD Gymu iz Düsseldorfa, koji već dugi niz godina uspješno vode braća Tomislav i Ivan Dijaković. Sve smo pobjede pokupili. Pored  mene slavili su i Anton Račić, Martin Zavada i fenomenalni Roberto Soldić. Robi je još jednom potvrdio da je najbolji borac u svojoj kategoriji u Evropi i odbranio je pojas KSW prvaka sjajnim nokautom protiv Poljaka Kaszubowskog. Želio bih se zahvaliti svim Bosancima i Hercegovcima na velikoj podršci. Stižu mi poruke podrške iz cijelog svijeta. To mi puno znači. Uvijek sam isticao da sam iz Bosne i nadam se da ću u nastavku karijere imati priliku da se borim u domovini. Među prvim mi je čestitao naš najbolji bosanskohercegovački profesionalni bokser Damir Beljo. Imam veliki broj poziva medija iz Bosne i Hercegovine, tako da u junu dolazim u Sarajevo, Tuzlu, Mostar i Živinice." 

NEMA KOMENTARA