Mladi vaterpolisti Invictuma iz Sarajeva sjajni u Slavonskom Brodu

Radiosarajevo.ba
Mladi vaterpolisti Invictuma iz Sarajeva sjajni u Slavonskom Brodu
Foto: Privatni album / Mladi članovi Vaterpolo kluba Invictum iz Sarajeva

Mladi članovi Vaterpolo kluba Invictum iz Sarajeva, prethodnog vikenda su boravili na turniru Tintilinić 2019, u Slavonskom Brodu, čiji je organizator bio VK Marsonia.

Na turniru se takmičilo 12 klubova, osam iz Hrvatske, tri iz BiH i jedan iz Slovenije.

Ekipa iz Sarajeva je u grupnoj fazi turnira ostvarila dvije pobjede (Marsonia 9:8, Marsonije 2 5:0) i direktno se plasirali u polufinale gdje nisu imali sreće.

U borbi za finale sastali su se sa osvajačem turnira VD Koper Primorska iz Slovenije. U zanimljivom duelu poraženi su 7:9.

Mladi članovi Vaterpolo kluba Invictum iz Sarajeva - undefined

Foto: Privatni album: Mladi članovi Vaterpolo kluba Invictum iz Sarajeva

U borbi za treće mjesto bili su bolji od VK Mursa iz Osijeka (9:6).

Ipak, Sarajlije se iz Slavonskog Broda  vraćaju sa još jednim trofejom. Golman Abdullah Hadžović bio drugi najbolji vratar turnira, dok su u top pet strijelaca bili Anes Hadžić, Bakir Hadžić i Aleksa Bjelica. 

Pored spomenutih igrača, u Slavonskom Brodu boje Invictuma su branili još: Danijel Elpez, Omar Bilanović, Amir Idrizović, Filip Ivanović, Aleksej Mihajlović, Nikša Rajak, Tarik Užičanin, Nidal Đipa. Trener je Enej Radan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije