Mlade gimnastičarke Bosne osvojile pet medalja u Splitu

Fena
Mlade gimnastičarke Bosne osvojile pet medalja u Splitu
Mlade gimnastičarke sarajevske Bosne ostvarile su sjajan  nastup na 11. međunarodnom "Otvorenom  prvenstvu grada Splita". 

U konkurenciji više od 180 takmičarki i takmičara iz gimnastičkih klubova Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine članice Bosne ukupno su osvojile po dva zlata i bronze te  jedno srebro.

Zlatno odličje u kategoriji mlađih juniorki u višeboju ekipno su osvojile su Sajra Čuljević, Rua Melek Kadribašić, Atika Holjan i Emina Ćirković. U pojedinačnoj konkurenciji Bosnine gimnastičarke osvojile sve medalje, Sajra Čuljević je izborila zlato, Rua Melek Kadribašić srebro, a Atika Holjan bronzu. 

U konkurenciji  kadetkinja sarajevske gimnastičare osvojile su ekipnu bronzu u višeboju.  Za ekipu su nastupile Šad Haja Kadribašić, Aiša Voloder, Sara Tataragić i Hana Garčević. 

Po riječima trenera GK Bosna Mersada  Čuljevića mlade gimnasičarke su dale sve od sebe i predstavile Sarajevo i  BiH najboljem svjetlu. 

"Isplatio se naporan rad, ostvarene su najbolje ocjene na svim spravama", kazao je Čuljević. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije