Misteriozna Khabibova supruga: Pogledajte jedinu sliku na kojoj se vidi njeno lice

J. M.
Misteriozna Khabibova supruga: Pogledajte jedinu sliku na kojoj se vidi njeno lice

U septembru ove godine, nakon duela s Amerikancem Dustinom Porrierom, 31-godišnji UFC borac Khabib Nurmagomedov postao je najpopularnija osoba iz Rusije na Instagramu, gdje ga prati više od 16 miliona ljudi.

Ali, publicitet ne prati privatni život dagestanskog šampiona, posebnu njegovu životnu saputnicu. "Moja porodica je zatvorena tema", kategoričan je Khabib. Ali uz svu želju da sakrije ovaj dio svog života, nešto se saznalo o izabranici Khabibovog srca.

Khabibova supruga zove se Patimat, rođena je u Sildiju, istom planinskom selu u Dagestanu gdje i Khabib. Ruski mediji pišu da je Patimat bila njegova prva ljubav, u seoskoj školi sjedili su za istim stolom. 

Kada se Khabib odlučio oženiti, imao je 22 godine. Do tog trenutka već je prešao iz lokalnih takmičenja na Ultimate Fighting Championship (UFC), privukao je pažnju Amerikanaca s nekoliko pobjeda i sredinom 2013. godine stekao je reputaciju najperspektivnijeg borca po mišljenju UFC-a.

Vjenčanje je bilo veličanstveno čak i po dagestanskim standardima jer je prisustvovalo čak 3.000 zvanica. 

Sve dane vjenčanog slavlja Patimat je bila pod neprozirnim velom, tako da lice mladenke nikad nije bilo vidljivo. Khabib je duboko religiozan, a prema islamskim običajima, samo muž i rodbina mogu vidjeti mladu "otkrivenu". 

Khabibova supruga većinu vremena provodi kod kuće, piše ruski Mash. Patimat Nurmagomedov nije na društvenim mrežama, nema niti jedne njene potvrđene fotografije. Postoji samo jedna fotografija na kojoj je, prema Habibovim fanovima, otkriveno lice Patimat. 

Khabib i Patimat imaju dvoje djece: 2015. im se rodila kćerka Fatima, a 2017. sin Magomed. U septembru 2019. godine objavljeno je da očekuju treće dijete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije