Mirsad Bektić savladao Doanea i opravdao epitet najperspektivnijeg borca

Radiosarajevo.ba
Mirsad Bektić savladao Doanea i opravdao epitet najperspektivnijeg borca
Još jedan uspješan bosanskohercegovački borac u UFC ringovima postao je Mirsad Bektić. Mladić porijeklom iz Srebrenice uspijeva postići dobre rezultate i time postati zapažen među brojnim ljubiteljima borilačkih sportova iz BiH i svijeta.

Bektić, koji još nijednom nije poražen tokom profesionalne karijere, sinoć je uspio doći do još jednog trijumfa, Tokom manifestacije UFC 204, koja je održana u Manchesteru u Engleskoj, ovaj mladi borac bio je bolji od Russella Doanea, kojeg je uspio savladati već u prvoj rundi.

Kao jedna od najvećih mladih nada UFC-a ovaj bh. borac ušao je u meč sa statističkom prednošću, jer je Doane prije ovog meča poražen tri puta uzastopno i prijeko mu je bila potrebna, ali ga je u tome osujetio Bektić.

Dakle, sjajno je još jednom Bektić uspio savladati svog protivnika, ali to nije sve što se od njega očekuje, te bi prve teže protivnike Bektić trebao dočekati naredne godine, kada će svoju snagu okušati protiv najboljih.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije