Ministarstvo kulture i sporta KS novčano podržalo bh. karatiste

Radiosarajevo.ba
Ministarstvo kulture i sporta KS novčano podržalo bh. karatiste
Foto: Vlada KS / Prijem bh. karate reprezentativaca

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je izdvojilo 51.000 maraka za odlazak bosanskohercegovačkih reprezentativaca na Svjetsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Ministar Mirvad Kurić danas se susreo sa reprezentativcima Bosne i Hercegovine koji će se takmičiti u glavnom gradu Čilea među 1.557 sportista iz stotinu država svijeta.

"Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je obezbijedilo potrebna finansijska sredstva klubovima za vaše nastupe, i time osiguralo vaš odlazak na ovo veliko svjetsko takmičenje", poručio je Kurić.

Prijem bh. karate reprezentativaca - undefined

Foto: Vlada KS: Prijem bh. karate reprezentativaca

Kako je navedeno u saopštenju, sa Kurićem su razgovarali Džan Mahmutović, Mahir Džuho, Hamza Uturlja, Faruk Sijarčić, Eldin Hajdarpašić, Alija Delić, Faruk Kadrić, Nejra Sipović, Emina Sipović i Amila Beganović.

Pored navedenih, Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju će predstavljati Ilma Rahmanović, Faruk Kadrić, Ajdin Sivro, Sandro Krešić, Marina Kurteš, Sadin Mulahalilović, Tomislav Katić, Emma Selman, Elvedina Halilović, Hamza Čajić, Stefani Krešić, Senaid Veladžić i Maja Juričić, Dino Ružnić i Sanjin Orlić, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije