Ministar Kurić ugostio bh. bodybuildera Nadira Hajru

Fena
Ministar Kurić ugostio bh. bodybuildera Nadira Hajru

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić ugostio je danas Nadira Hajru, jedinog bosanskohercegovačkog bodybuildera sa cerebralnom paralizom, koji je dobio pozivda krajem februara naredne godine učestvuje na "Arnold Classicu", drugom najjačem profesionalnom takmičenju u bodybulldingu.

On je jedini bodybuilder iz Bosne i Hercegovine koji je uspio izboriti učešće na ovom takmičenju, čime je dokazao je da prepreke za uspjeh ne postoje, saopćeno je iz Press službe KS.

"Ministar Kurić je jedini koji me od početka podržava. Da nije imao razumijevanja, nikada ne bih uspio bez njegove finansijske pomoći otići u Dallas na jedno od najprestižnijih takmičenja", poručio je Hajro.

Nakon Arnold Classica, Hajro planira da nastupi i na takmičenju "Mr. Olimpija". Naveo je da želi svojim primjerom pokazati svim osobama s invaliditetom da se bore za sebe i ne odustaju od cilja koji žele postići.

Kurić mu je zaželio i da ovaj put postigne dobre rezultate. Istakao je da se sportistima mora odati priznanje za njihovo učešće i uspjeh na svjetskim takmičenjima, ali je podjednako važno pružati im i podršku za pripreme prije odlaska na takmičenja.

"Naš Nadir ima kontuirano podršku Ministarstva i to je naša obaveza", rekao je Kurić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije