Međunarodni atletski miting: Amel Tuka s pola snage do pobjede

Anadolija
Međunarodni atletski miting: Amel Tuka s pola snage do pobjede
/ Anadolija
Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nastupio je na 7. međunarodnom atletskom mitingu Zenica 2016 u trci na 800 metara.

Tuka je pobijedio s vremenom 1:48.59 ispred Atesa Levana iz Turske, dok je treći kroz cilj prošao Themba Trevor Madima (Južnoafrička Republika).

Osvajač bronzane medalje s SP u Pekingu stigao je u Zenicu prije nepuna dva dana, nakon takmičenja Dijamantske lige u Maroku i Sjedinjenim Američkim Državama gdje je ostvario 3. i 6. mjesto. 

"Trke u Zenici imaju posebno mjesto za mene i bude poseban osjećaj jer je to staza na kojoj sam počeo da treniram. Ovo je moja publika i sugrađani kao i svi građani BiH. Zadovoljstvo mi je veliko i svima se zahvaljujem na podršci. Vrijeme je izuzetno loše za trčanje i dosta sam pazio da ne dođe do neke povrede. Nisam htio forsirati dobro vrijeme jer je nemoguće u ovim vremenskim uslovima. Ovu pobjedu posvećujem svim ljudima koji su došli da nas podrže", izjavio je Tuka nakon utrke i dodao:

"Dosta sam napredovao u odnosu na prošlu sezonu i to se na ove dvije prethodne trke moglo i vidjeti. Osjećam da sam pun, radim dva treninga dnevno i nemam odmora, moj trener je prezadovoljan, a onda sam i ja. Psihički sam spreman i čekam da uđem u onu svoju formu koju želim", rekao je Tuka.

Rekao je kako misli da je ovaj miting jedna od najboljih promocija atletike u BiH uz čestitke svim takmičarima. Nada se da će donijeti medalju iz Rio de Janeira.

"Nadam se medalji, iako je neće biti lako osvojiti. Dat ću sve od sebe ", rekao je Tuka.

U trci na 800 metara nastupili su Emilio Perco (Italija), Amel Tuka (BiH), Themba Trevor Madima (Južnoafrička Republika), Ates Levan (Turska), Bojan Stanišić (BiH), Bewerd Kipkorir (Kenija), Milan Todorović (Srbija), Velibor Nikolić (Srbija), Stefan Vukadinović (Srbija), Srefan Čuković (BiH), Miloš Raičević (Srbija), Nemanja Ivaneza (Srbija) te Abedin Mujezinović (BiH).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije