Maid Redžić zauzeo 12. mjesto na SP-u za juniore

Fena
Maid Redžić zauzeo 12. mjesto na SP-u za juniore
Foto:Facebook / Sjajan rezultat

U finalu skoka u vis na Svjetskom juniorskom atletskom prvenstvu u finskom Tampereu (U20), koje je još u toku, naš skakač u vis Maid Redžić okončao je takmičenje s preskočenih 212 cm te zauzeo predzadnje, 12. mjesto u finalu.

Prvu prepreku, letvicu na visini od 207 cm, naš je visaš preskočio iz prvog, dok je 212 cm preskočio iz drugog pokušaja. Nakon ove visine, otpao je samo Hrvat Filip Mrčić. Sljedeća prepreka bila je visina od 216 cm, a što je i visina Redžićevog ličnog i bh. juniorskog rekorda, ali ovog puta nije uspio ponoviti svoj najbolji rezultat.

Redžić je u kvalifkacijama s preskočenih 215 cm bio 10., a istu su visinu preskočila i devetorica takmičara ispred njega, ali iz manjeg broja pokušaja. Kako su trojica takmičara iz istog broja pokušaja preskočila 212 cm, sva trojica su dobila priliku da nastupe i u današnjem finalu, u kojem je, tako, umjesto 12, nastupilo 13 visaša.

Ostalo troje naših predstavnika takmičenje su okončali svojim nastupima još u kvalifikacijama. Sarajevski bacač kugle Nermin Štitkovac, u konkurenciji 26 bacača, s hicem od 17,62 metra zauzeo je 21. mjesto, a zenička bacačica diska Mediha Salkić s dužinom 46,69 metara bila je 24. Sara Lučić sa Sokoca je s preskočenih 177 cm bila 19. u skoku u vis, u konkurenciji 22 visašice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije