Lukavac: Bh. odbojkašice danas igraju povijesnu utakmicu

Fena
Lukavac: Bh. odbojkašice danas igraju povijesnu utakmicu
Foto: Fena / Press odbojkašica

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH danas u Lukavcu ima priliku ostvariti povijesni uspjeh i prvi put se plasirati na Evropsko prvenstvo. Uslov je bilo kakva pobjeda protiv Rumunije, a u taboru bh. selekcije optimizma ne nedostaje.

Potvrdilo se to na konferenciji za novinare jučer u Tuzli, gdje su se obratili selektor Goran Nešić, kapitenica Sanja Kojić - Đurić, te predsjednik OS BiH Alija Fatić.

"Svaka pobjeda važna, jer BiH i Rumunija imaju po tri pobjede i ko trijumfuje bilo kakvim rezultatom ide na EP", rekao je Nešić.

Ponovio je da je današnja utakmica 6. kola grupe F kvalifikacija za EP historijski trenutak za bh. odbojku.

"Plasman na EP bio bi veliki impuls za razvoj naše odbojke. Nadam se da ćemo u BiH imati još 10 igračica kao što je ovih 14 koje sada imamo. Sve je u našim rukama. Gošće dobro poznajemo, jer smo ih tamo pobijedili 3:2 nakon što su one dobile prva dva seta. Tamo smo slavili i nadam se da ćemo isto ponoviti u Lukavcu", kazao je Nešić i pozvao navijače da dođu u što većem broju na utakmicu.

Utakmica BiH – Rumunija igra se danas u Sportskoj dvorani u Lukavcu od 17.00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije