Legendo, izdrži: Muhammad Ali zadržan u bolnici zbog respiratornih problema

Anadolija
Legendo, izdrži: Muhammad Ali zadržan u bolnici zbog respiratornih problema
/ History
Bivši svjetski šampion u teškoj kategoriji i jedan od najpoznatijih boksera svih vremena Muhammad Ali (74) zadržan je u bolnici u petak zbog respiratornih problema.

Američki mediji navode da je Alijeva hospitalizacija u četvrtak bila ozbiljnija nego u prethodnim slučajevima, iako to niko od ljekara nije mogao potvrditi. Pojedini mediji su naveli i da se njegova porodica okupila u bolnici i da je "spremna na najgore". 

Bob Gunnell, portparol Alija rekao je da se njegov klijent nalazi u dobrom stanju i da je pod nadzorom ljekara u bolnici u Phoenixu. 

"On je tretiran od doktorskog tima i nalazi se u dobrom stanju. Očekuje se da će kratko boraviti u bolnici. Uz dužno poštovanje, u ovom trenutku porodica Muhammada Alija želi privatnost", rekao je Gunnell, prenose američki mediji. 

Ali, koji se povukao iz boksa 1981. godine, ima već tri decenije Parkinsonovu bolest i bio je u bolnici nekoliko puta posljednjih godina. Početkom 2015. godine bio je hospitalizovan zbog teške infekcije urinarnog trakta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije