Legenda bh. šaha: Predrag Nikolić poklonio medalju Bakiru Izetbegoviću

Radiosarajevo.ba
Legenda bh. šaha: Predrag Nikolić poklonio medalju Bakiru Izetbegoviću
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je delegaciju Šahovskog kluba Bosna.

U srdačnom razgovoru velemajstori Predrag Nikolić i Borki Predojević, kapiten ekipe Rešad Tutić, te predsjednica Kluba Dalida Jugo informirali su predsjedavajućeg Izetbegovića da je s 13 osvojenih državnih titula i četiri titule prvaka Evrope, Šahovski klub Bosna najtrofejniji svjetski šahovski klub.

Predsjedavajući Izetbegović čestitao je šahistima Bosne na nedavno osvojenoj 13. tituli ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine i brojnim dosadašnjim uspjesima.

Evocirane su i uspomene na srebrenu medalju koju je reprezentacija BiH osvojila na Šahovskoj olimpijadi u Moskvi 1994. godine. Reprezentacija BiH bila je sastavljena uglavnom od igrača Šahovskog kluba Bosna, među kojima je bio i velemajstor Predrag Nikolić.

Razgovarano je i o aktuelnoj situaciji, te je konstatovano da uz manja ulaganja naši šahovski klubovi i reprezentacija mogu nastaviti sa ostvarivanjem zapaženih rezultata i time dati doprinos ugledu i afirmaciji Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Izetbegović poželio je igračima Šahovskog kluba Bosna da nastave sa dobrim igrama i rezultatima u pojedinačnoj i klupskoj konkurenciji. Izetbegović je od Predraga Nikolića dobio na poklon medalju koju je ovaj velemajstor osvojio na posljednjem takmičenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije