Larisa Cerić osvojila bronzu na prestižnom takmičenju

Radiosarajevo.ba
Larisa Cerić osvojila bronzu na prestižnom takmičenju
Foto: GSJS BiH / Larisa Cerić

Larisa Cerić bosanskohercegovačka sportska heroina 3. mjesto na Mastersu 2018. Veličanstven završetak više nego briljantne sezone. Na Mastersu i kineskom gradu Guangzghou naš ponos Larisa Cerić osvojila je 3. mjesto bronzanu medalju.

Masters je dio World tour gdje nastupaju po 16 najboljih na planeti u svakoj od težinskoj kategoriji /judo Wimblendon/. Ovo je zasigurno još jedna sezona iz snova za našu sportsku heroinu.

Ovo je njena treća medalja sa ovog najprestižnijeg takmičenja, uz srebro sa EP i bronzu sa SP, te prvog mjesta sa Grand slama , uistinu sezona iz snova. Ponosni su svi aktivisti JSBIH, ponosan je njen trener prof.dr Branislav Crnogorac, Arijana Jaha i svi treneri koji učestvuju u kreiranju vrhunskog sportskog stvaralaštva.
Judo sport u BIH i u ovoj sezoni potvrdio je epitet najtrofejnijeg olimpijskog sporta u BIH, a naša heroina Larisa Cerić takodje je ovjerila epitet najbolje sportašice ikada u BIH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije