Kup grada Sarajeva povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Kup grada Sarajeva povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine
Judo klub Braća Lukač / Kup grada Sarajeva 2018.

U subotu 24. novembra u KSC Skenderija u Sarajevu bit će svečano otvoren prvi međunarodni džudo turnir Kup grada Sarajeva 2018.

Turnir organizuje jedan od najuspješnijih džudo klubova u Bosni i Hercegovini „Braća Lukač“ iz Sarajeva povodom 10. godina od osnivanja i uspješnog rada, a bit će to ujedno kako ističu iz ovog kluba, i njihov doprinos proslavi Dana državnosti BiH.

Na ovom prestižnom takmičenju nastupit će mlade nade džuda, njih preko 450 iz 40 klubova iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, a boje domaćina će braniti 60 takmičara.

„Želja nam je da na najbolji način obilježimo desetu godišnjicu kluba i damo svoj doprinos proslavi Dana državnosti a to je upravo organizovanjem jednog ovakvog vrhunskog džudo takmičenja pod nazivom Kup grada Sarajeva. Pored velikog broja mladih talentovanih džudista koji će uzeti učešće na ovom takmičenju pobrinuli smo se da sve ostalo bude na vrhunskom nivou te očekujemo da turnir protekne u fer i poštenom nadmetanju za medalje“, rekao je direktor turnira Eldin Lukač.

Kup grada Sarajeva 2018. počinje u 10 sati, a ulaz je slobodan za sve ljubitelje ove drevne borilačke vještine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije