Krajem septembra na rasporedu jedan od najboljih golf turnira regije

Fena
Krajem septembra na rasporedu jedan od najboljih golf turnira regije
Jedan od najboljih golf turnira u regiji Sarajevski ProAm bit će održan u Sarajevu krajem septembra.

Sedmi po redu turnir će biti rekordan po broju učesnika. Učestvovat će 16 profesionalnih golf igrača i 48 amaterskih golfera, što je i maksimalan broj igrača koje može primiti sarajevski golf teren VF.

U konkurenciji profesionalnih igrača nastupiti će i jedan od najboljih golfera Bosne i Hercegovine, Sarajlija Dejan Šaran, a tu su još i najbolji profesionalni igrači Turske, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Nastupit će i amaterski šampioni Hrvatske, Crne Gore kao i Bosne i Hercegovine.

ProAm turniri su veoma poznati golf turniri u svijetu. To je jedinstvena prilika da zajedno igraju profesionalni igrači golfa i amaterski golferi.

Najveći favorit za osvajanje turnira je slovenac Sebastijan Ajster, kojeg je Dejan Šaran trenirao dvije godine i petorostruki je pobjednik ovog turnira. Ajster je početkom ove godine nastupao za BiH na evropskom prvenstvu profesionalnih igrača u turskom Beleku.

Jedan od kandidata za prvo mjesto je i turski profesionalni golfer Hakan Yamac, prošlogodišnji pobjednik sarajevskog turnira. Obojica drže rekord sarajevskog golf terena.

Organizator turnira je bosansko-hercegovačka profesionalna golf asocijacija. Turnir počinje u petak 29. septembra, a završava dan kasnije. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje koji žele da vide najbolje golf igrače iz regije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije