Moguća suspenzija Majlinde Kelmendi sa OI

Radiosarajevo.ba
Moguća suspenzija Majlinde Kelmendi sa OI
Majlinda Kelmendi, koja je osvojila zlatnu medalju u džudu za Kosovo na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, suočava se sa zabranom učešća na turniru u Francuskoj jer je odbila da je testiraju na nedozvoljene supstance.

Dvadesetpetogodišnja Kelmendi ušla je u historiju kao prva osvajačica medalje za Kosovo nakon što je u nedjelju u finalu u kategoriji do 52 kilograma pobijedila italijansku takmičarku Odette Giuffridu.

U međuvremenu, otkriveno je da je Kelmendi u junu u Francuskoj prekršila pravilo o dopingu, tokom priprema za Rio.

"Testiranje je izvršeno u junu u Francuskoj. Proceduru su osporili takmičarka i njen trener i na nivou IJF-a to djeluje upitno. Ako se izreknu sankcije, one bi se primjenjivale samo na francuskoj teritoriji", navodi se u saopćenju Međunarodne džudo federacija (IJF).

The Guardian prenosi da je Kelmendi navodno odbila učestvovati u nenajavljenom testiranju urina u vantakmičarskoj sezoni, koju je provodila francuska antidoping agencija AFLD tokom njenih priprema u trening kampu u St Cyprienu, na jugu Francuske, 16. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije