Khabib ostaje kralj UFC-a: Rus pobijedio Dustina Poiriera u borbi godine

Radiosarajevo.ba
Khabib ostaje kralj UFC-a: Rus pobijedio Dustina Poiriera u borbi godine

U Abu Dhabiju je održan glavni program UFC 242, na kojem su u centralnoj borbi snage odmjerili Rus Khabib Nurmagomedov i Amerikanac Dustin Poirier.

Oni su se borili za ujedinjenje pojaseva prvaka lake kategorije, a to je bio prvi Khabibov meč nakon kontraverznog dvoboja s Conorom McGregorom prije 10 mjeseci! 

Khabib Nurmagomedov je pokazao klasu i odbranio titulu pobijedivši odličnog protivnika gušenjem u trećoj rundi!

Nakon što je Khabib bio bolji u prvoj rundi, Poirier je hrabro uzvratio i uzdrmao protivnika u drugoj. U trećoj rundi je Khabin dokazao klasu, oborio Amerikanca i prisilio ga na predaju.  Bila je to 28. Khabibova pobjeda kojom je odbranio naslov prvaka lake kategorije! 

Sve je bilo toliko različito od posljednjeg Khabibovog meča s McGregorom. Poslije borbe Dagestanac je govorio s poštovanjem o svom protivniku, a najavio da će novčano pomoći Poirierovu humanitarnu organizaciju.

Khabib Nurmagomedov je za pobjedu dobio šest miliona dolara, a Dana White, šef UFC-a, najavio je da će njegov sljedeći izazivac biti Amerikanac Tony Ferguson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije