Khabib Nurmagomedov oborio sve rekorde, prati ga samo Marija Šarapova

J. M.
Khabib Nurmagomedov oborio sve rekorde, prati ga samo Marija Šarapova
Pobjedom u UFC borbi stoljeća nad Conorom McGregorom, ruski MMA borac Khabib Nurmagomedov odbranio je titulu prvaka, zaradio dva miliona dolara, ali stekao veliku popularnost širom svijeta.

Tako je Khabib dramatično povećao broj svojih pretplatnika na Instagramu čime je učvrstio nedodirljivu lidersku poziciju među sportistima iz Rusije. Kojih pet ruskih sportista ima najviše pratitelja na Instagramu?

1. Khabib Nurmagomedov (MMA – 11,2 miliona) 

Nakon borbe s Conorom McGregorom na UFC229, Instagram Khabiba Nurmagomedova je primjetno povećao pretplatnike – sa 6 na 11,2 miliona! Ubjedljivo najpopularniji ruski sportista na Instagramu!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

2. Marija Šarapova (tenis – 3,3 miliona)

Lijepa "Maša" najavila je veliki povratak u bijeli sport u 32. godini, a svojim izazovnim slikama privlači pažnju velikog broja pretplatnika na Instagramu. Ukupno 3,3 miliona, među kojima nisu samo ljubitelji tenisa, prati peterostruku Grand Slam pobjednicu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maria Sharapova (@mariasharapova) on

3. Aleksander Ovečkin (hokej – 1,3 miliona)

Legendarni hokejaš ove godine doveo je Washington Capitalse do prve titule u historiji NHL-a, a u augustu je prvi put postao otac. Prati ga 1,3 miliona pretplatnika na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alexander Ovechkin (@aleksandrovechkinofficial) on

4. Artem Dzyuba (fudbal – 1,2 miliona)

Prije Svjetskog prvenstva 2018. godine, samo je 177.000 ljudi pratilo fudbalera Zenita. No, ulazak u četvrtfinale Mundijala i dosta emocija koje je iskazao ruski reprezentativac višestruko su povećali njegovu popularnost na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Artem Dzyuba (@artem.dzyuba) on

5. Jevgenija Medvjedeva  (klizanje – 0,7 miliona)

Dvostruki svjetska šampionka i osvajačica dvije srebrene medalje na Olimpijskim igrama u PyeongChangu uzburkala je klizački svijet prelaskom u Kanadu. Nastupat će i dalje za Rusiju, no prešla je pod pasku Briana Orsetra, osvajača srebrene medalje na Olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Evgenia Medvedevа (@jmedvedevaj) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije