Khabib nakon pobjede: Elhamdulillah, zahvalan sam na svemu

Anadolija
Khabib nakon pobjede: Elhamdulillah, zahvalan sam na svemu
Foto: AA / Detalji sa sinoćnje borbe

Ruski borac Khabib Nurmagomedov slavio je protiv Dustina Poiriera nokautom i tako odbranio UFC titulu u lakoj kategoriji.

Dustin Poirier je opravdao ulogu ambicioznog izazivača i pokazao je zbog čega je bio optimističan, no onda je u jednom trenutku Dagestanac iskoristio svoju šansu i riješio meč.

Khabib ostaje kralj UFC-a: Rus pobijedio Dustina Poiriera u borbi godine

Ključni dio borbe dogodio se u trećoj rundi tako što je Poirier mogao ugušiti Khabiba giljotinom, ali se prvak izvukao i gušenjem završio svog protvnika.

Za Khabiba ovo je 28 pobjeda, bez poraza, pa je tako stvorio nevjerovatan niz koji će ostati upamćen još dugo, a nije nemoguće da bude i produžen još više.

Nakon borbe Dagestanac je istakao sljedeće:

“Elhamdulillah! Zahvalan sam na svemu što imam u životu i na svim ljudima koji me okružuju. Veliko hvala, prije svega, mom ocu, ali i svima ostalima, mojoj braći trenerima… Zaboravite trash talk i sva s..nja koja su bila sa prošlim tipom (McGregor), zaista respektujem sve protivnike i sve koji poštuju mene i sve ostale. Dustin i ja smo pokazali šta znači poštovanje. Uskoro se vraćam u Dagestan, da slavim sa svojim navijačima. Iza mene su dvije teške godine, drago mi je da sam to prebrodio”.

On je pobjedu proslavio odjeven u majicu Dustina Poiriera.

“Prodat ću ovu majicu i sav novac uplatiti njegovoj fondaciji”, poručio je Nurmagomedov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije