Kelly Catlin, svjetska prvakinja u biciklizmu izvršila samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Kelly Catlin, svjetska prvakinja u biciklizmu izvršila samoubistvo
Screenshot / Kelly Catlin
Američka biciklistkinja Kelly Catlin izvršila je samoubistvo u subotu u Kaliforniji u 24. godini života.

Catlin je bila trostruka i aktualna svjetska prvakinja u dvoranskom biciklizmu, a na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine osvojila je sa SAD-om ekipnu srebrnu medalju. Takmičila se se i u drumskom biciklizmu, prenosi Reuters

Vijest o njenoj smrti potvrdio je američki biciklistički savez, a da je riječ o samoubistvu napisao je njen brat Colin na Facebooku.

Svjetsko dvoransko prvenstvo osvajala je tri godine zaredom, 2016., 2017. i 2018. godine.

Prije mjesec dana je zaVelo News napisala opširan tekst o tome kako se bori s usklađivanjem profesionalnih i univerzitetskih obaveza te da je to sve češće muči.

“Biti student, dvoranski i drumski biciklista i nekad moraš biti putnik kroz vrijeme da sve to uskladiš. Ne uspiješ uvijek i često nešto propustiš. Očekujete da kažem neki klišej poput ‘Dobro baratanje vremenom je sve’ ili ‘Biti dobar student čini me još boljim sportistom’. Uostalom, sve nekako stignem uvijek, je li tako? Pa baš i nije…”, napisala je Catlin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije