Kavadarci: Mješoviti tim Bosne i Hercegovine osvojio titulu prvaka Balkana

Fena
Kavadarci: Mješoviti tim Bosne i Hercegovine osvojio titulu prvaka Balkana
Foto: JSBiH / Mješoviti tim BiH u Kavadarcima
Džudo tim Bosne i Hercegovine osvojio je titulu prvak Balkana u seniorskoj konkurenciji.

Nakon jučerašnjeg trijumfalnog dana, kada su reprezentativci BiH osvojili osam zlatnih medalja u pojedinačnoj  konkurenciji, danas su slavili u konkurenciji mješovitih timova.

Titulu su osvojili: Selma Hajro, Anđela Samardžić, Nikolina Gluhović, Sabina Haračić, Nikola Boljanović, Stefan Lazić, Toni Miletić, Aljoša Perić, Vasilije Vujičić i Borislav Bogdanić.

Prethodno su zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojili Nikola Boljanovic (-73 kg), Vuk Elez (-81), Toni Miletic (-90), Borislav Bogdanic (-100), Vasilije Vujicic (+100), Anđela Samardžić (-63), Sabina Haračić (-78) i Jelena Arnautovic (+78).

Srebrene medalje osvojili su Rijad Dedeić, Aljoša Perić i Nikolina Gluhović, a bronzane Selma Hajro, Husein Gegić i Igor Vračar, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Predsjednik Judo saveza BiH Branislav Crnogorac rekao je da je "ovo najbolji nastup bh. džudista na nekom od balkanskih prvenstava ikada".

"Ponosan sam na naše reprezentativce. Bitno je da se niska vrhunskih rezultata na međunarodnim takmičenjima naših sportista nastavlja", izjavio je Crnogorac.

Osim njega, sa bh. takmičarima na Balkanskom prvenstvu u Kavadarcima bili su i potpredsjednik Saveza Ognjen Pavlović te treneri Arijana Jaha, Mitar Mrdić, Ibro Miladin, Ognjen Pavlović, Željko Šiljegović, Dražen Subotić, Miodrag Mrdić, Vladimir Đokić i Vjeko Miletić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije