Kakav uspjeh!!! Sanjin Pehlivanović uzeo drugu zlatnu medalju!

L. R.
Kakav uspjeh!!! Sanjin Pehlivanović uzeo drugu zlatnu medalju!
Sanjin Pehlivanović, 15-godišnjak iz Bosne i Hercegovine uzeo je drugu zlatnu medalju u bilijaru na Evropskom prvenstvu za mlade koje se održava u Tirani!!!

Nakon što je ponio titulu evropskog prvaka u disciplini 10 ball, sinoć je pala i “osmica”.

 

Briljantni i talentovani Pehlivanović, koji će 15 godina napuniti sada u avgustu, ostvario je tako najveći uspjeh naše zemlje kada je riječ o ovom sportu. Sinoć u 19 sati, ponovo je pobijedio Poljaka Wiktora Zielinskog.

 

Evropska federacija ovog sporta piše da je naš mladi Zmaj pobijedio u maniru istinskog šampiona.

 

Večeras se Pehlivanović bori u disciplini “devetka”, a očekivanja su, kako nam je kazao, “još jedna medalja, a šta drugo!”.

 

Pehlivanović je, podsjetimo i to, prije zlata uzeo i bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu u kategoriji straight pool.

 

"Sretan sam što sam prvak Europe i ovo je potvrda moga rada nakon godina truda, odricanja i treniranja. Također, danas sam se kvalificirao među 16. najboljih igrača u takmičenje u 8 ball disciplini, te i ovdje ciljam na jednu od medalja.", rekao je ranije za Radiosarajevo.ba.

 

Pehlivanović je do sada 2014. osvojio zlato u “devetki” s nepunih 13 godina, a 2015. u “osmici” s nepunih 14.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije