Joss Christensen: Zlatni olimpijac kojeg je pas lutalica ujeo u BiH

Radiosarajevo.ba
Joss Christensen: Zlatni olimpijac kojeg je pas lutalica ujeo u BiH
Joss Christensen (26) američki je skijaš, rođen u mjestu Park City u američkoj saveznoj državi Utah. On će predstavljati SAD na predstojećim zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu u Južnoj Koreji.

Ovaj sportista toliko je imao pehova u karijeri: ozbiljnu povredu koljena, slomljene kosti i čak ga je pas lutalica ujeo. U inat svemu tome, Christensen će sada u inat svemu tome pokušati odbraniti zlato iz Sochija.

 

A post shared by Joss Christensen (@joss) on

Christensen je osvojio prvu zlatnu medalju u akrobatskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sochiju 2014. godine zajedno sa kolegama iz reprezentacije Gusom Kenworthyjem and Nickom Goepperom.

 

A post shared by Joss Christensen (@joss) on

Njegova pobjeda došla je kao šok, jer je Christensen prethodno imao dopust za odsustvo i nije trenirao zbog smrti oca.

Christensen se odužio svojim trenerima kada je postigao najveći uspjeh u životu, osvojivši zlatnu medalju u Sochiju, piše Reuters.

Nakon trijumfa u Rusiji, Christensen je slomio obje šake i vrat i iščašenu ključnu kost. Njegova posljednja povreda meniscusa desila se u maju. Zbog ove povrede Christensen nije trenirao do sve kraja novembra.

Kombinovano sa gubitkom sponzora i činjenicom da ga je pas lutalica ujeo dok je bio na pripremama u Bosni, zbog čega je morao primiti 40 inekcija tetanusa, Christensenu nije ostalo mnogo vremena za pripreme za odbranu zlata na predstojećim olimpijskim igrama u Pyeongchangu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije