Izbor Sportiste godine BiH u 50 fotografija: Pogledajte ko je sve bio na svečanosti

Radiosarajevo.ba
Izbor Sportiste godine BiH u 50 fotografija: Pogledajte ko je sve bio na svečanosti
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Izbor Sportiste godine u BiH 2019.

Atletičar Amel Tuka u muškoj, a džudistkinja Larisa Cerić u ženskoj konkurenciji, sinoć su izabrani za sportiste Bosne i Hercegovine u 2019. godini, u tradicionalnom 75. izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na svečanoj manifestaciji, održanoj u prepunom Narodnom pozorištu u Sarajevu, prestižna priznanja dodijeljena su i  sportistima i ekipama, koje su u prošloj 2019. godini ostvarili najznačajnije rezultate u nacionalnim prvenstvima i međunarodnim takmičenjima, te zaslužnim sportskim radnicima.

Svečanost u Sarajevu: Sportski savez BiH izabrao najbolje u 2019. godini

Atletičar Amel Tuka u muškoj, a džudistkinja Larisa Cerić u ženskoj konkurenciji izabrani su za sportiste Bosne i Hercegovine u 2019. godini, u tradicionalnom 75. izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine. Na svečanoj manifestaciji, održanoj večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu, prestižna priznanja dodijeljena su sportistima i ekipama, koje su u prošloj 2019.

Naš najbolji sportista Amel Tuka, zbog priprema za novu sezonu i Olimpijske igre u Tokiju, nije mogao prisustvovati svečanosti. No, osvajač srebrene medalja sa Svjetskog prvenstva iz Dohe se videolinkom javio iz Južne Afrike gdje se trenutno nalazi.

Videolinkom se javila i Larisa Cerić najbolja u ženskoj konkurenciji.  Ona i Amel su naše najveće nade da će BiH donijeti prvo, historijsko odličje, sa olimpijskih igara. 

Posebno priznanje „Mirza Delibašić“ dobila je naša košarkašica Marica Gajić. Najuspješniji trener je Branislav Crnogorac, dok su Posebna priznanja za publicistički rad dobili novinarka Arijana Saračević–Helać, autorica Filma „Bosna“, i novinar Muhamed Bikić, autor Filma „Hase“.

Među osvajačima priznanja su Dževad Poturak naš K1 borac i Mirza Pramenković, neporaženi svjetski prvak u kick boksu i mnogi drugi. 

Svečanosti zbog obaveza u svom klubu nije prisustvovao i naš najbolji rukometaš Nikola Prce. Nagradu u njegovo ime primila je njegova sestra Karolina. Prce je dobio nagradu Ambasador Sporta

Izbor Sportiste godine u BiH 2019. - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Izbor Sportiste godine u BiH 2019.

Najveći aplauz dobila je Azra Dedić, koja je dobila Posebno priznanje za doprinos sportu i ostvarene rezultate u 2019. godini. Članica Judo kluba "Una“ zasjenila je izuzetnu konkurenciju na Europskom šampionatu u njemačkom Kelnu i došla do još jednog životnog podviga. Osvojila je srebrenu medalju u konkurenciji do 70 kilograma.

Nagradu za životno djelo dobio je i bivši nogometni reprezentativac BiH Vlatko Glavaš.

Ovogodišnji 75. izbor Sportskog saveza Bosne i Hercegovine održan je pod pokroviteljstvom Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, a svečanosti su prisustvovali ministri iz Kantona Sarajevo Srđan Mandić i Mirvad Kurić, koju su najboljima dodijelili priznanja i nagrade  te brojne ličnosti iz diplomatskog, kulturnog  i sportskog miljea...

Svečanost su savršeno vodili voditeljica FTV-a Emina Hodžić i voditelj BHRT-a Danko Delibašić, sin legendarnog Mirze Delibašića.  

Kako je bilo sinoć na svečanosti u Narodnom pozorištu u Sarajevu pogledajte u našoj galeriji: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije