Izbor sportiste godine: Ko je ostao u najužoj konkurenciji

Fena
Izbor sportiste godine: Ko je ostao u najužoj konkurenciji
/ Tatjana Đekanović (Fena)
U najužoj konkurenciji izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u 2016. Godini ostali su karatista Meris Muhović, rukometaš Mirsad Terzić i teniser Damir Džumhur.

Ovu odluku donio je stručni žiri 16. izbora najboljeg sportiste BiH, na trećoj sjednici održanoj u Banjoj Luci, u zgradi 'Nezavisnih novina' koje su uz Radio-televiziju BiH organizatori ove tradicionalne manifestacije.

Odlučeno je da se za krunu najbolje sportistkinje BiH "bore" karatistkinja Ivona Ćavar, džudistkinja Larisa Cerić i streljačica Tatjana Đekanović.

Žiri je na zasjedanju reducirao i listu u kategoriji za najbolju ekipu u godini na izmaku, a u najužoj konkurenciji su SFK 2000 Sarajevo, RK Grude i Davis kup reprezentacija BiH.

Konačnu odluku stručni žiri donijet će na posljednjoj sjednici 15. decembra u Sarajevu, nekoliko sati uoči manifestacije proglašenja najboljeg što je bh. sport iznjedrio u 2016.

Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2016. godini će biti održana 15. decembra u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije