Gina: Kćerka legendarnog vozača F1 dobila nagradu za mladog sportistu godine

Radiosarajevo.ba
Gina: Kćerka legendarnog vozača F1 dobila nagradu za mladog sportistu godine
U Hotelu Bayerischer Hof u Münchenu održana je dodjela nagrada "Audi Generation Award" za najuspješnije mlade Nijemce u raznim oblastima.

Pomalo neočekivano, nagradu u oblasti sporta dobila je Gina Schumacher, kćerka legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera.

Gina je već godinama "sportski aktivna". Nakon što se s bratom Mickom uključila u svijet brzina, spoznala je kako joj je dovoljna "jedna konjska snaga".

"Na poticaj oca nastupala sam u kartingu, ali su me više privlačili konji", objasnila je Gina.

Odlučila se za konjički sport po imenu reining, neku vrstu dresurnog jahanja, u kojem se već može pohvaliti s dvije titule svjetske prvakinje.

"Željela bih se zahvaliti žiriju, posebno mojim roditeljima, zbog ljubavi koju mi svakodnevno pružaju", rekla je Gina primajući nagradu pred 500 zvanica.

Njen otac Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak Formukle 1, oporavlja se od teške povrede koju je zaradio na skijanju 29. decembra 2013.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije