Fury: Volio bih da sam titule izgubio u ringu

Anadolija
Fury: Volio bih da sam titule izgubio u ringu
EPA / Tyson Fury
Nakon što je priznao da je koristio drogu prvak u teškoj kategoriji britanski bokser Tyson Fury saopćio je kako dobrovoljno vraća sve titule kako bi se posvetio terapiji i ozdravljenju.

Kao što je ranije najavljivano, 28-godišnji Fury ostao je bez titula Svjetske bokserske asocijacije (WBA) i Svjetske bokserke organizacije (WBO) nakon što se u medijima pojavila informacija da je prvak koristio drogu.

"To što sam ostavio titule prvaka, bilo je pravedno i ispravno. Dobio sam ih u ringu i volio bih da sam ih tamo i izgubio, ali sad nisam u stanju da ih branim. Zbog toga pojaseve prvaka koje smatram svojim bogatstvom, ostavljam nakon, za mene, teške i emotivne odluke", pojasnio je Fury.

Iz menadžerske kompanije "Hennessy Sports" koja zastupa Furyja saopćeno je kako bokseru treba vremena da se oporavi i da će bez pritiska dobijati potrebnu terapiju.

Njegov trener Peter Fury kazao je kako vjeruje da će se bokser vratiti u ring nakon što ozdravi i da će ponovo osvojiti titule.

Fury koji je naslove WBA i WBO osvojio pobijedivši ukrajinskog boksera Vladimira Klička, dva puta se povlačio iz revanša. Prvi put u pitanju je bila ozljeda, a drugi put zdravstveni problemi.

Britanac je do sada u karijeri iz 25 mečeva izašao kao pobjednik, a u njegovim uzorcima uzetim prošlog mjeseca otkriven je trag droge.

On je za list magazin "Rolling Stone" izjavio kako je kokain i alkohol koristio u teškom periodu kroz koji je prolazio.

Nakon njegovog priznanja Britanska bokserska federacija sazvala je sastanak na kojem se razgovaralo o ukidanju bokserske licence Furyju i oduzimanju naslova. Pretpostavlja se i da je ovaj sastanak uticao na odluku boksera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije