Fury: Joshuu mogu nokautirati jednom zavezanom rukom; Hearn: Nema ništa od tog meča

Radiosarajevo.ba
Fury: Joshuu mogu nokautirati jednom zavezanom rukom; Hearn: Nema ništa od tog meča
/ Tyson Fury (obs/Sky Deutschland)
Nakon što se Anthony Joshua veličanstvenom pobjedom nad Vladimirom Kličkom okitio titulom svjetskog bokserskog prvaka, ne prestaju špekulacije o narednom protivniku novog šampiona.

Javnost bi željela da Joshua ukrsti rukavice protiv svog prethodnika na tronu – Tysona Furyja – koji je također titulu osvojio pobjedom nad Kličkom.

Emocije je raspalila izjava Furyja koji je, nakon pobjede Joshue nad Kličkom, izjavio da bi "novog svjetskog prvaka mogao pobijediti s jednom rukom zavezanom iza leđa" te najavio svoj povratak u ring.

Podsjetimo, Fury je u novembru 2015. godine objedinio naslove po verzijama IBF, IBO, WBO i WBA savladavši na bodove Vladimira Klička. Titulu je izgubio nakon što je bio pozitivan na anti-doping testu u februaru 2016.

"Željeli bi da se taj meč održi, jer je Aanthony Joshua uvjeren da bi lako pobijedio. Međutim, Fury još nije spreman za boks jer je u očajnom fizičkom stanju, pod istragom je za doping, nema dozvolu za nastup", izjavio je Eddie Hearn, promotor Anthnoyja Joshue za talkSport i naglasio da Tyson Fury neće biti naredni protivnik njegovog pulena.

Umjesto protiv Furyja, Joshua će vjerovatno titulu braniti u duelu s Amerikancem Deontay Wilderom (prvak u verziji WBC) ili u revanšu s Kličkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije