Erdogan u Sarajevu dobio šampionski bokserski pojas

Anadolija
Erdogan u Sarajevu dobio šampionski bokserski pojas
AA / Sukru Altay
Među hiljadama Turaka koji su u nedjelju bili u Sarajevu na 6. Kongresu Unije evropskih turskih demokrata (UETD) bio je i bokser Sukru Altay koji je turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu poklonio šampionski pojas osvojen sedam dana ranije.

Turski bokser s prebivalištem u Njemačkoj se na sarajevskom aerodromu susreo s turskim predsjednikom Erdoganom koji je boravio u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

U razgovoru s novinarom AA Altay je istakao kako mu je bila čast da predsjedniku Turske Erdoganu pokloni šampionski pojas njemačke asocijacije GBA koji je 13. maja osvojio pobijedivši srbijanskog boksera Aleksandra Jankovića.

“U ring uvijek izlazim s ciljem da osvojim šampionski pojas i da ga poklonim turskoj vojsci. Mnogo sam radio da dođem do tog uspjeha. Dva puta su mi mijenjali protivnike i otežavali mi taj put, ali sam uspio. Osvojeni pojas sam poklonio predsjedniku Erdoganu“, kazao je Altay koji u profesionalnoj karijeri nije zabilježio niti jedan poraz.

Ističući kako je ponosan što je svom predsjedniku poklonio šampionski pojas, 33-godišnji Altay je uporedio osjećaj koji je imao tokom susreta s Erdoganom s osjećajem koji je imao prije četiri godine kada mu se rodio sin:  “Vilica mi se bila ukočila, nisam mogao progovoriti. Uspio sam samo reći, predsjedniče, ovo je poklon za vas. Fantastično je, posebno vidjeti ga uživo“, kazao je Altay.

Posebno važnim Altay ističe Erdoganov poziv na jedinstvo Turaka u svim evropskim zemljama.

Altay je također kazao da je zbog velikih simpatija koje izražava prema turskom predsjedniku Erdoganu u Njemačkoj ostao bez trenera, sponzora i dvorana za trening, ali da je upornošću uspio ostvariti uspjeh.

“U junu imam novi meč za pojas. Svaki put se borim za Tursku i želim da se turska zastava svugdje vijori“, poručio je Altay.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije