EP u karateu: Kako je Mostarac Ivan Klepić pokorio Europu i osvojio zlato za BiH

Radiosarajevo.ba
EP u karateu: Kako je Mostarac Ivan Klepić pokorio Europu i osvojio zlato za BiH
Foto: Anadolija / Ivan Klepić
Već smo izvijestili da je Ivan Klepić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu u kategoriji preko 84 kilograma.

Bh. karatista, član  je mostarskog Sveučilišnog karate kluba Neretva iz Mostara u finalnoj borbi savladao je Šahina Atamova iz Azerbejdžana. 

Ivan je briljirao i dominirao cijelo prvenstvo napravivši impresivan niz od pet pobjeda, pobijedivši svu europsku elitu.

U prvom kolu bio je bolji od Nijemca Horna, nekadašnjeg europskog i svjetskog prvaka te trenutno vodećeg na svjetskoj rang listi.

U drugom kolu nadmašio je branioca titule europskog prvaka, a u trećem izvrsnog Anđela Kvesića iz Hrvatske (treći s posljednjeg Svjetskog prvenstva.

Klepić je u polufinalu pobijedio Gruzijca Gogitu, koji je već godinama jedan od najboljih svjetskih boraca.

SKK Neretva je donio još jednu medalju za BiH: Ivona Ćavar je bronzana na Europskom prvenstvu!  Ivana i Ivonu je do ovog historijskog rezultata vodio trener i selektor ženske reprezentacije Miroslav Klepić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije