Edin Sinanović srebreni protiv evropskog prvaka i osvajača zlatne medalje

Radiosarajevo.ba
Edin Sinanović srebreni protiv evropskog prvaka i osvajača zlatne medalje
Foto: Privatni album / Sinanović i Mijajlović s trenerima

Na Evropskom kupu u kickboksu, održanom u Beogradu, jedan od najboljih mečeva imali su Edin Sinanović, takmičar Kicboxing akademije “Ilidža” i Slobodan Mijajlović, reprezentativac Srbije i evropski prvak u seniorskoj konkurenciji, te osvajač zlatne medalje na Svjetskim igrama 2017. godine u poljskom Wroclawu.

U fenomenalnoj borbi sa dosta atraktivnih udaraca na kraju je na bodove slavio Mijajlović, a naš odlični borac morao se zadovoljiti srebrenom medaljom.

“Edin je još jednom potvrdio klasu. On je već godinama jedan od najboljih u BiH, a u Beogradu je pokazao da može parirati i evropskim i svjetskim prvacima. O Slobodanu Mijajloviću sve je poznato i riječ je o višestrukom prvaku i osvajaču brojnih turnira. Sinanović mu je cijeli meč bio ravnopravan protivnik, a u prvoj rundi preciznim hay kickom ga je poslao na pod. Do kraja meča ljubitelji borilačkih sportova su uživali u majstorijama dva šampiona”, kazao je Nermin Bašović, koji već dugi niz godina sa dosta uspjeha vodi Kicboxing akademiju “Ilidža”.

Na Evropskom kupu u kickboksu u Beogradu učestvovalo 400 takmičara iz 15 zemalja, a medalje za Ilidžance u omladinskim kategorijama osvojili su Arman Herceglić, Aldin Tahirović i Kerim Džaferović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije