Edin Puhalo nokautom pobijedio Emrea Altentasa

Fena
Edin Puhalo nokautom pobijedio Emrea Altentasa
Prvak Evrope u UBF verziji Edin Puhalo alias Iron Puki je na 14. Međunarodnom turniru u boksu "Braća Bašović" u sportskoj dvorani Ilidža, u glavnoj borbi večeri tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio Emrea Altintasa, koji boksuje za Njemačku.

Prvak Evrope u UBF verziji Edin Puhalo alias Iron Puki, sinoć je na 14. Međunarodnom turniru u boksu "Braća Bašović" u sportskoj dvorani Ilidža u Sarajevu, u glavnoj borbi večeri tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio Emrea Altintasa, koji boksuje za Njemačku.

"Protivnik je bio 22 kilograma teži od mene, tako da sam u gotovo nemogućoj borbi savladao kvalitetnog i iskusnog boksera od 192 centimetara visine i 112 kilograma, koji je do sada imao 19 profi mečeva. Dokazao sam da sam najbolji u BiH i regionu u svojoj kategoriji", kazao je Puhalo.

Njemu je ovo bio osmi profesionalni meč i ujedno osma pobjeda.

On je titulu Interkontinentalnog prvaka u WBF asocijaciji osvojio 16. jula 2015. godine pobijedivši Janoša Lakatoša iz Mađarske nokautom u trećoj rundi.

Titulu je odbranio iste godine, 29. oktobra, pobijedivši izazivača Branislava Plavšića nokautom u drugoj rundi u Sarajevu, saopćili su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije