Drama MMA borac iz BiH: Srušio se pred početak meča i prebačen u bolnicu

Radiosarajevo.ba
Drama MMA borac iz BiH: Srušio se pred početak meča i prebačen u bolnicu
Foto: Fightsite / Francisco "Croate" Barrio i Adi Duraković

Jedan od najzanimljivijih i najiščekivanijih mečeva na netom održanom FNC-u 2 je zasigurno bio onaj između povratnika Francisca "Croate" Barrija i Adija Durakovića. Navijači su u American Top Teamu vidjeli dramu, ali ne onu sportsku koju su očekivali.

Iskusni kicbokser i MMA borac iz Bosne i Hercegovine se, naime, srušio na pod desetak sekundi nakon što je sudija označio gong za početka meča, prenosi Fightsite.hr.

Nastala je panika, ljekari su morali intervenirati, a dvoboj je očekivano prekinut. Srećom, Duraković se javio iz Bolnice Rebro dan kasnije, te je potvrdio da se sada osjeća dobro.

"Osjećao sam se dobro, jedva sam čekao meč i sve je bilo dobro do ulaska u kavez. Na početku meča sam osjetio jaku bol u prsima i zamutio mi se vid. Rekao sam sucu da nešto nije OK i to je sve čega se sjećam", napisao je Duraković na svom službenom Facebooku u prvom obraćanju javnosti nakon nemilog incidenta na FNC-u.

"Sljedeće što znam jest da sam se probudio u kolima hitne pomoći i ponovno sam izgubio svijest. Kada sam se probudio, bio sam u bolnici priključen na aparate. Nisam shvaćao odmah što se dogodilo, pomislio sam najprije da sam pretrpio težak nokaut. Tek nakon razgovora s liječnici sam saznao što se dogodilo u kavezu", dodao je borac iz Bosne i Hercegovine.

Odlične vijesti glase da je Duraković već otpušten iz bolnice i da se se vraća kući. Zahvalio se svima na velikoj podršci koju je dobio za vrijeme boravka u bolnici u Zagrebu.

"Ispričavam se svima kojima nisam odgovorio. Mnogo sam poruka dobio i nemoguće mi je sve odgovoriti sada. Čujemo se kada se vratim kući", zaključuje.

Tako je povratak najboljeg argentinskog hrvača u povijesti na odličnom FNC-u 2 pao u sjenu ovog nemilog incidenta, koji je nasreću dobro završio. U ovom trenutku se ne zna točna Durakovićeva dijagnoza, no svakako nije izgledalo bezazleno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije