Devet torbi s opremom tima Velike Britanije nestalo iz Olimpijskog sela

Anadolija
Devet torbi s opremom tima Velike Britanije nestalo iz Olimpijskog sela
Arhiv / Olimplijske igre 2006: Ostala samo tri kandidata
Devet torbi sa opremom olimpijskog tima Velike Britanije, među kojima je bila i oprema za plivače, nestale su iz Olimpijskog sela u Rio de Janeiru.

Kada je britanski tim stigao u Olimpijsko selo prije nekoliko dana, otišli su pravo u svoju sobe, dok su njihove torbe donesene odvojeno. Kada su stigli u svoje sobe otkriveno je da im nedostaje devet torbi, navode britanski mediji.

Iz olimpijskog tima Velike Britanije potvrdili su da sportisti normalno nastavljaju sa pripremama za takmičenja jer imaju dodatne komplete opreme upravo zbog ovakvih okolnosti, koje se uvijek mogu dogoditi.

U saopštenju Britanske olimpijske asocijacije (BOA) navodi se:

“Mali broj torbi - devet od skoro 3.000 komada prtljaga - trenutno se vodi kao nestale, nakon transfera iz Belo Horiziontea do Olimpijskog sela u Riju. Naporno radimo na tome da što prije pronađemo torbe. U međuvremenu svi sportisti i dalje treniraju normalno i ova situacija nema nikakvog uticaja na njih, kada su u pitanju treninzi i takmičenja. Fokus sportista je usmjeren na početak igara i takmičenje.“

Ljetnje olimpijske igre u Rio de Janeiru održaće se od 5. do 21. augusta, a biće prve na tlu Južne Amerike. Ceremonija svečanog otvaranja na programu je večeras u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno u jedan sat iza ponoći po srednjoevropskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije