Detalji tragedija koja je potresla region: Mija se samo srušila na treningu

Radiosarajevo.ba
Detalji tragedija koja je potresla region: Mija se samo srušila na treningu
Foto: alo.rs / Bolnica u Srbiji

Mija M. (13), učenica sedmog razreda OŠ "Sonja Marinković" u Subotici, umrla je u ponedjeljak uvečer na treningu u odbojkaškom klubu! Nesretna djevojčica kolabirala je tokom zagrijevanja, da bi dva i po sata kasnije preminula u bolnici uprkos naporima ljekara.

“Mija je šest godina trenirala plivanje, a nedavno se prebacila na odbojku. U ponedjeljak uvečer došla je na jedan od prvih treninga i krenula u rutinsko zagrijevanje. Djeca su trčala krugove oko terena i poslije trećeg kruga Mija je jednostavno pala na zemlju i izgubila svijest. Treneri, drugovi, svi u sali pritrčali su da joj pomognu i pozvali Hitnu pomoć, ali ona se jednostavno nije više budila”, kaže sagovornik iz Odbojkaškog kluba Subotica, koji je prisustvovao ovom tragičnom događaju, i dodaje da uprkos velikom trudu ljekari nisu uspjeli da vrate Miju u život, prenosi Alo.

Djevojčica je kolima Hitne pomoći prebačena u opštu bolnicu u Subotici, gdje joj je ukazivana pomoć više od dva i po sata.

Pokušana je reanimacija, ali ona jednostavno nije davala znakove života. Smrt je konstatirana u 22 sata i 46 minuta.

Nezvanično, ljekari sumnjaju da je Miji otkazalo srce jer je imala neku skrivenu manu, koja očigledno nije bila primijećena na ranijim pregledima.

Ipak, šta se stvarno dogodilo znat će se poslije obdukcije koja će biti obavljena u KC "Vojvodina" u Novom Sadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije