Deseti turnir u PES-u donosi nam i vječiti derbi

O. K.
Deseti turnir u PES-u donosi nam i vječiti derbi
Foto: Radiosarajevo.ba / Đedović i Hodžić: Dobra zabava

Deseti turnir u popularnoj nogometnoj simulaciji Pro Evolution Socceru (PES) bit će održan u Centru za kulturu i mlade 20. i 21. jula, kazao je direktor Centra za kulturu i mlade Općine Centar Armin Omerović.

Kako je istakao, konkurencija je već ozbiljna.

„Prijavljuju nam se ozbiljni igrači i imat ćemo ozbiljnu konkurenciju i da napravimo odličnu atmosferu i takmičarski duh u kojem će učestvovati igrači kako iz Bosne i Hercegovine, tako iz regiona ali i Evrope“, dodao je Omerović.

Koordinator takmičenja Feđa Đedović kazao je da je već na početku sezone odnosno u septembru zagovoren termin za održavanje turnira u Sarajevu.

„Ove godine stvarno smo nadmašili očekivanja, prvenstveno što se tiče fonda nagrada, a i same organizacije takmičenja. U sklopu takmičenja bit će održano takmičenje stranih igrača, a zasebno takmičenje za igrače iz BiH. Bit će organizovan i rekreativni sadržaj za sve posjetioce“, dodao je Đedović.

Istakao je kako se na turniru sprema i vječiti derbi.

„U nedjelju će biti organizirana i revijalna utakmica između igrača Sarajeva i Željezničara. Prvo će igrači igrati međusobno, a potom će odigrati i vječiti derbi. Sa programerima smo uspjeli napravili ekipe Sarajeva i Želje, tako da očekujemo dobru zabavu“, istakao je Đedović.

Za sada, dan prije zatvaranja prijava, prijavljeno je oko 70 igrača, 50 iz BiH i 20 iz regije.

„Putem TV kanala imat ćemo priliku i pratiti sadržaj ovogodišnjeg turnira. Takmičenja startaju u 11 sati 20. i 21. jula“, kazao je na kraju Đedović.

Prijave možete izvršiti na Facebook stranici Centra za kulturu i mlade do sutra, 18. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije