Cro Cop šokirao: Zamalo sam umro zbog tromboze

Radiosarajevo.ba
 Cro Cop šokirao: Zamalo sam umro zbog tromboze

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović - Cro Cop na svom službenom Facebook profilu potvrdio je nastup 30. septembra na RIZIN 13 priredbi u tokijskoj Saitama Super areni.

Protivnik Cro Copu bit će 32-godišnji američki teškaš Roque Martinez, koji za sada ima dva nastupa i dvije pobjede za japansku promociju, piše Fightsite, prenosi Večernji list.

Osim što je najavio novi nastup u RIZIN-u, Filipović je otkrio kako su iza njega 14 najtežih dana u životu. Naime, do sada nije bilo poznato kako je Cro Cop nakon operacije koljena dobio trombozu koja ga je gotovo koštala života.

"Dragi prijatelji, danas je objavljeno da ću se boriti 30. septembra na priredbi RIZIN 13 u Tokyu! Sretan sam zbog mogućnosti da nastupim tako brzo nakon teške povrede i operacije koju sam imao. Dr.Hudec mi je radio rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta i mikrofrakturu hrskavice", napisao je na početku Filipović u svojoj objavi te je dodao:

"Uz sve to sam dobio trombozu. Ali njoj sam sam kumovao jer se nisam pridržavao uputa koje sam dobio i koje sam olako shvatio. Trombozu sam dobio nakon nekoliko dana provedenih kod kuće, gdje se nisam pridržavao medicinskog protokola. Vratio sam se u bolnicu gdje sam proveo 14 najtežih dana u svom životu. Temperatura mi je varirala od 39 do 40 i punih 6 dana nismo je mogli skinuti. Dvije sedmice sam proveo ležeći u krevetu, a ova slika je uslikana na dan odlaska kući gdje se vidi kakve je posljedice ostavilo dugotrajno ležanje".

Ostatak tekta možete pročitati na ovom linku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije