Conor izbačen na šest mjeseci, Khabibu kazna od pola miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Conor izbačen na šest mjeseci, Khabibu kazna od pola miliona dolara
Instagram / Khabib vs. Conor
Nakon sastanka u lasvegaškim uredima Komisije u Nevadi, jasno je da bi UFC prvaka u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova u akciji mogli vidjeti najranije u mjesecu aprilu.

Vijeće od pet članova glasalo je u korist nagodbe prema kojoj je Rus zaradio suspenziju u trajanju od devet mjeseci, a uz to je dobio i globu u iznosu od pola miliona dolara. Rezultat je to makljaže koju je prouzrokovao nakon što je na UFC-u 229 pobijedio Conora McGregora i dobranio titulu prvaka.

S obzirom na to da se kao i obično kazne provode retroaktivno od 6. oktobra kada se makljaža i dogodila, u najboljem slučaju Nurmagomedov bi mogao u akciju 6. aprila ove godine.

I Conor McGregor se, baš kao i njegov “partner u zločinu” Khabib Nurmagomedov, u akciju smije vratiti ne ranije od 6. aprila ove godine.

Popularni Irac je na sastanku Komisije u Nevadi zaradio šestomjesečnu suspenziju i globu u iznosu od 50 hiljada dolara. To je deset puta manji iznos od onoga kojeg se mora odreći prvak Nurmagomedov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije