Britanac Nick Butter u Sarajevu istrčao maraton

Fena
Britanac Nick Butter u Sarajevu istrčao maraton
Fena / Nick Butter sa timom iz Ambasade Velike Britanije

Britanac Nick Butter danas je u Sarajevu s ekipom "Trčanje i to" i drugim trkačima iz BiH istrčao maraton (42,2 kilometra) s ciljem sakupljanja novca za liječenja raka prostate, te buđenja svijesti o ovoj opakoj i, nažalost, čestoj bolesti.

Trčali su iz centra grada prema Darivi, pa nazad prema Vilsonovom šetalištu, Ilidži, Vrelu Bosne i nazad. Nick je odlično podnio, iako su vremenski uslovi  bili nepovoljni za trčanje (kiša i vjetar).

Ovaj avanturistički i plemeniti poduhvat organiziran je u saradnji sa Britanskom ambasadom u BiH, pa se Butteru na jednom dijelu rute pridružio i britanski ambasador Matthew Field.

Butter, trkač, trener, motivacijski govornik i veliki humanitarac, stigao je u Sarajevo na svom putu da obori svjetski rekord trčeći maraton u 196 država svijeta.  Kroz full maraton nastoji sakupiti 250.000 britanskih funti za liječenje raka prostate i buđenje svijesti o toj bolesti.

Sarajevo je već 108. grad kroz koji trči, a prvi grad kroz koji je trčao bio je kanadski Toronto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije