Šteta za Zmajice: Bosna i Hercegovina ostala bez Europskog prvenstva

A. S.
Šteta za Zmajice: Bosna i Hercegovina ostala bez Europskog prvenstva
Foto: OSBiH / Bosna i Hercegovina blizu plasmana na Euro

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da se plasirala na Europsko prvenstvo. U odlučujućem susretu za plasman na Euro, naše Zmajice su večeras u Lukavcu izgubile od Rumuniju sa 2:3 i ostale su bez plasmana na europsku smotru najboljih odbojkašica - prvi put u historiji

Meč nije sjajno počeo za naše  igračice. Rumunke su u prvom setu iz minuta i minut povećavale prednost. Prvu veću prednost su gošće ostvarile pri rezultatu 10:7, zatim je bilo 18:9, da bi set završen u korist Rumunki - 25:17. 

Naše igračice su u prvom setu mnogo griješile i već na startu drugog su popravile igru. Nošene sjajnim navijačima u Lukavci, koji nisu štedjeli grla da pomognu igračicama - stvari su brzo došle na svoje mjesto u drugom setu.

Nakon velike borbe, Zmajice su povele sa 17:12. Poslije toga se dogodio novi pad u igri (17:16), ali završnica drugog seta u potpunosti pripala odbojkašicama Bosne i Hercegovine, koje su set riješile u svoju korist - 25:19.

Bravoooooooooo Zmajice: Bosna i Hercegovina na Europskom prvenstvu - undefined

Treći set je bio najbolji po kvaliteti. Do rezultata 9:9 vodila se velika borba na parketu.  Sredina trećeg seta pripala je Rumunkama, a nakon toga slijedi "bosanski uragan" - Poeni su se nizali kao na filmskoj traci u našu korist, u dvorani je vladao delirijum. Treći set je pripao Zmajicama (25:20).

U tom trenutku nas je samo jedan set dijelio od Europskog prvenstva. Tvrdo se igralo i u trećem setu, nervi kod igračica su bili napeti, borile su se lavovski da dođu do historijskog plasmana na Euro. Gošće su u četvrtom setu konstantno vodile, 11:9, 13:11, 15:12...

I dalje su Rumunke bile u igri - 17:12 je bio rezultat na semaforu u jednom trenutku za gošće. Kasnije je bilo i 19:14. Naše igračice su pokušavale da se rezultatski približe, ali nije išlo. Rumunija je izjednačila na 2:2 u setovima, rezultat kao u prvom (25:17).

U odlučujućem petom setu - velika borba. Nakon 3:1, pa 3:2, za šesti poen se vodila velika borba. Zmajice su ga osvojile - 4:2. Imale su naše napad i za 5:2, ali su Rumunke bile sabranije. 

Zatim se Rumunke vraćaju, uzimaju četiri poena zaredom - 5:6. Vraćamo se - Dajana Bošković  osvaja važan poen za BiH.  Pa još jedan - BRAVOOO Dajana. Uspjele smo doći na 7:7. Na promjeni strana, Rumunija vodi 8:7. 

Iman Isanović nas vraća - 8:8, ali se ubrzo Iman "upecala" (8:9) nakon što je rukom dotakla sajlu. Ubrzo 10:8 za Rumuniju.  Pa onda je bilo 13:9 za Rumuniju. Pa na kraju 15:9. 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije