Bravo, momci: Naši borci slavili u Zagrebu, Iron Puki pobjedu posvetio Benešu

Radiosarajevo.ba
Bravo, momci: Naši borci slavili u Zagrebu, Iron Puki pobjedu posvetio Benešu
Foto: Zagreb fight night / Zagreb Fight Night

Naši bokseri imali su više nego uspješan nastup na manifestaciji Zagreb Fight Night, koja je sinoć održana u Areni, i na kojoj je u glavnoj borbi večeri za naslov svjetskog prvaka po WBC verziji Hrvat Filip Hrgović pobijedio Amerikanca Amira Mansoura.

Bosanskohercegovački bokser Damir Beljo pobjedom se vratio u ring nakon duže pauze. Bombarder sa Neretve ogrnut zastavom BiH slavio je jednoglasnom odlukom sudija nakon 10 rundi protiv Lukasa Paszkowskyog.

Vrijedi napomenuti i oduševljenje publike u Zagrebu prilikom proglašenja pobjednika, a nekoliko puta u Areni se čulo skandiranje "Beljo, Beljo".

Uspješan je i bio i drugi bh. bokser Edin Puhalo alias Iron Puki. On je pobijedio skandinavskog Vikinga Jannea Forsmana, koji za sebe voli kazati da je najopasniji bokser Skandinavije. Puhalo je pobijedio nokautom u drugoj rundi. Iron Puki je imao i veliku podršku Sarajlija koji su samo za ovu priliku stigli iz glavnog grada BiH u Zagreb.

"Pobjedu sam posvijetlio najvećoj legendi jugoslovenskog boksa Marijanu Benešu. Legendo počivaj u miru ovo je bilo za tebe. Hvala svima na podršci posebno mojim prijateljima,sponzorima i mojoj porodici. Ovo bi trebao biti moj novi ranking karijere", kazao je nakon nove pobjede Edin Puhalo.

Sve pohvale za organizaciju Zagreb Fight Nighta idu na račun Sauerland Events na čelu sa 79-godišnjim Wilfriedom Sauerlandom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije