Bosanski Lav na turniru četvorice teškaša u Njemačkoj

Radiosarajevo.ba
Bosanski Lav na turniru četvorice teškaša u Njemačkoj
Foto: Privatni album / Adnan Redžović je dugo radio u štabu Adnana Ćatića

Jedan od naših najboljih boksera Adnan Redžović, 42-godišnji "Bosanski Lav", u subotu će se u njemačkom Neu-Ulmu boriti na turniru na kojem su uz njega Holanđanin Fred Sikking, Švicarac Patrick Schmid i Marokanac Muhammed Bali

Kako saznaje naš portal, redžović će na turniru mijenja Engleza Daniela Sama.

Fight Night: Adnan Redžović bolji od Hrvata Mrvalja

Šesti tradicionalni međunarodni bokserski turnir Sarajevo Fight Night održan je večeras u sarajevskom Domu mladih. Glavna borba večeri bila je između bosanskohercegovačkog borca Adnana Redžovića i Hrvata Petra Mrvalja. Redžović se trebao boriti protiv Jozsefa Kormanyja iz Mađarske, ali je on otkazao nastup, a umjesto njega u ring je ušao Mrvalj.

"Osjećam se odlično. U Sarajevu su nam na Fight Nightu 6 imao odličnu uvertiru i nadam se da ću i u Njemačkoj potvrditi da sam u odličnoj formi", kazao je Redžović za Radiosarajevo.ba iz Njemačke, koji je već stigao u Neu-Ulm. 

Podsjetimo, Redžović (21-3, 9 KO) je proteklog petka boksao u Sarajevu mna Fight Nightu i prekidom u trećoj rundi pobijedio hrvatskog borca Petra Mrvalja

Naš bokser, koji je veći dio karijere bio u kampu Adnana Ćatića alias Felixa Šturma, tokom kick boks karijere pobjeđivao Andersona ‘Braddocka’ Silvu i Errola Zimmermana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije