BiH sa šest predstavnika na Grand Prixu u Zagrebu

Fena
BiH sa šest predstavnika na Grand Prixu u Zagrebu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Larisa Cerić prva na svjetskoj rang listi džudašica

Džudo reprezentacija Bosne i Hercegovine od 27. do 29. jula  učestvovat će na  Grand Prix turniru u Zagrebu. 

Ovim takmičenjem počinju kvalifikacije za 18 slobodnih mjesta u svakoj kategoriji za nastup na olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Takmičenje će također biti dobra provjera forme pred svjetsko prvenstvo, koje se u septembru održava u Bakuu (Azerbejdžan).  

Turnir u Zagrebu spada u red najjačih svjetskih takmičenja u tom sportu. Ukupno će nastupiti 573 takmičara (367 u muškoj i 206 u ženskoj konkurenciji) iz 81 države, među kojim će biti i šest bh. predstavnika.

U izboru selektora Branislava Crnogoraca boje Bosne i Hercegovine će braniti Petar Zadro (u kategoriji do 66 kg), Rijad Dedejić i Toni Miletić (do 90 kg), Hadis Ramić (do 100 kg) i Harun Sadiković (više od 100 kg) i Larisa Cerić (više od 78 kg). 

Najviše se očekuje od Larise Cerić aktualne europske viceprvakinje (do 78 kg),  te svjetske  prvakinje u apsolutnoj kategoriji, koja na svjetskoj rang listi trenutno zauzima drugo mjesto u svojoj kategoriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije