Holandija: BiH danas juriša na drugu pobjedu

Radiosarajevo.ba
Holandija: BiH danas juriša na drugu pobjedu
FOTO: Facebook / Bh. reprezentativci pobjedom su otvorili SP u Holandiji

Svjetsko Prvenstvo u sjedećoj odbojci, koje je jučer počelo u Holandiji, a trajat će do 22. jula, bosanskohercegovački reprezentativci otvorili su pobjedom nad selekcijom Iraka rezultatom 3:0.

Danas u 15 sati odmjerit će snage s najboljim sportistima Egipta čija reprezentacija trenutno kotira izuzetno dobro, te na evropskoj rang listi zauzima treće mjesto.

Neslužbena Facebook stranica koja "iz prve ruke" prati naše reprezentativce podsjeća da reprezentacija Egipta ima dvije bronzane medalje sa svjetskih prvenstava i dvije bronzane medalje sa paraolimpijskih igara.

Riječ je o dosta iskusnoj ekipi koja je već godinama u samom vrhu sjedeće odbojke. U prvom susretu su savladali Poljsku sa 3:1 i ovaj set koji su izgubili je za mnoge iznenađenje, no to je dokaz da su u zadnjem periodu sve reprezentacije značajno napredovale i da je konkurencija nikad jača.

Pobjednik današnjeg duela na dobrom je putu da zauzme prvo mjesto u grupi D, što će biti veoma značajno, ako uzmemo u obzir da se naša grupa križa sa grupom B u kojoj su Iran i Rusija ( 1D igra protiv 2B ; 2D protiv 1B). Iz World Paravolleya su najavili facebook live današnjih susreta, nadamo se da će tako i biti, navodi se na Facebook stranici Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci.

Dodajmo i to da će u Filmhuis u Den Hagu u petak, 20 jula u 17. sati biti prikazan dokumentarni film "Ranjeno zlato", kao i u nedjelju 22. jula, također u 17. 00 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije