Biciklistička trka "Beograd-Banja Luka": Za žutu majicu se bori 180 biciklista

AA
Biciklistička trka "Beograd-Banja Luka": Za žutu majicu se bori 180 biciklista
Foto: AA / Ilustracija
Na ovogodišnjoj 12. biciklističkoj trci "Beograd-Banja Luka" učestvovat će 26 ekipa iz 32 države, odnosno 180 biciklista.

Vladimir Kuvalja, direktor trke, u izjavi za AA rekao je da trka starta 28. aprila iz Beograda s Trga Republike, a cilj prve etape je u Brčkom.

"Nakon toga ekipe se sele u Teslić, sutradan je start iz Teslića, nulti kilometar je u Tešnju, a cilj druge etape duge oko 180 kilometara je u Banjaluci", kazao je Kuvalja.

Prema njegovim riječima, trka "Beograd-Banja Luka" ušla je u prvu kategoriju što je veliki iskorak za organizatore, ali i BiH i Srbiju.

"Sada smo u prvoj klasi, to znači veliki broj bodova za takmičare i to je razlog dolaska izuzetnog jakih svjetskih ekipa koje su inače učestvovale na najjačim svjetskim takmičenjima", kazao je on.

Do sada su bile organizovane dvije jednodnevne trke "Beograd - Banja Luka 1" i "Beograd - Banja Luka 2", a sada je trka etapna i vremena iz obe etape će biti sabrana za generalnog pobjednika.

"Prvi put će se nositi žuta majica, pobjednik u generalnom plasmanu nosiće majicu, jedno od najvažnijih obilježja biciklizma", kazao je Kuvalja i objasnio da će takmičar koji bude najbolji na kraju prve etape u Brčkom nositi žutu majicu sutradan na etapi od Teslića do Banjaluke. Osim toga crvenu majicu će nositi najbolji brdski trkač obzirom da postoje dva manja brdska cilja, a zelenu majicu nosiće najbolji sprinter, onaj ko bude osvojio najviše bodova na prolaznim ciljevima u Šabcu, Bjeljini, Derventi, Prnjavoru i Laktašima.

"Imamo i majicu za najboljeg mladog takmičara, mlađeg od 23 godine", dodao je Kuvalja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije